50 Nijansi Pive

Otkrijte iz kog naselja je Banjalučanin!

Nova varoš/Rosulje

Nikad nisu tačno utvrđene granice ovih naselja kao ni granica koja je između njih. Da li je to ulica kod bivšeg kluba Lajv ili ulica kod bivšeg D marketa – ne zna se. Postoji legenda da je nekad bila tabla koja graniči Novu i Rolje ali je se sjećaju samo stariji Novovarošani koji tvrde da je stajala duboko na prostoru sadašnjih Rosulja. Mještani su progradski nastrojeni, sličnih karakteristika kao Boričani. Tu su klinci non-stop na igralištima. Obično su to tatini i mamini klinci koji nedajbože da idu pješke u školu. Ako slučajno kreneš autom kroz naselje na kraju školske smjene, sljedeći put nećeš. Manje nervoze stvara gradska špica u 16h nego kraj školske smjene u ovim naseljima (pogotovo u NV). Ti klinci kako stare tako tu razmaženost brzo osjete pa se trgnu i postanu, kao Boričani, kul i pozitivni momci. Tu su i klošari kul – u farmerkama i čistim duksevima.

Navijači se oblače navijački, nose obilježja naselja i kluba, nose polo majice (u Rosuljama ima više Delija i Grobara nego Lešinara). Nemaju svoj stil po kojem su prepoznatljivi u gradu, već bježe od drugih gradskih stilova i tako postaju prepoznatljivi.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Ejpril O Vrbas

Dodaj svoj komentar