50 Nijansi Pive

Otkrijte iz kog naselja je Banjalučanin!

Svako naselje u Banjaluci ima svoju posebnu priču, način života i karakteristike koje odlikuju njihove stanovnike. Ako vas kojim slučajem zanima kako da „uCentru“ prepoznate iz kog naselja dolazi Banjalučanin, onda čitajte dalje.

Starčevica

Ovdje su uvijek živjeli navijači Borca i momci odani svom brdu. Zna se da ne dolaze često u grad osim ako nije utakmica ili neko masovno okupljanje gdje moraju da se dokažu brojnošću. Istina, ima ih najviše. U početku su svi bili protivnici droga, ali otada su se stvari promijenile. Tako su stanovnci Starčevice postali rekorderi u potrošnji rizli po glavi stanovnika. Posebno u ulici Save Ljuboje. Na Borčevoj tribini su uvijek bili, nekako, odvojeni od ostatka, čak i nakon raspada svih podgrupa (svako gradsko naselje je imalo svoju podgrupu u Lešinarima). Bilo ih je najviše i često je samo Mejdan imao hrabrosti (čitaj muda) da im se suprotstavi. Većina vođa i prve ekipe Lešinara su uglavnom sa Starčevice u 2000-tim do danas (ovo valjda nešto govori). Nadimak “Brđani” im odlično pristaje jer su gotovo svi veliki, krupni, širokih ramena, najčešće treniraju borilačke sportove. U duši su duše 🙂

Najpoznatije mjesto je tzv. Vel'ko brdo (bez i).

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Ejpril O Vrbas

Dodaj svoj komentar