50 Nijansi Pive

NEVJEROVATNO: Rođeni Banjalučanin priznao da mu izbjeglice ni za šta nisu krive!

Marinko Petrović, poznat je kao jedini Banjalučanin kome izbjeglice nisu otele posao i kao taxista već 25 godina i kaže zadovoljan je svojim životom. U žižu javnosti dospio je kada je u jednoj TV anketi reako da bi radio isto ovo sve i da nije bilo rata te da se ne osjeća zakinutim nakon dolaska izbjeglica.  To ga je koštalo mnogih prijateljstava, poznanstava pa čak je i neka kumstva raskinuo.

-Ne kajem se zbog svoje izjave, isto to bih rekao da me opet zaustave. Smatram da mi izbjeglice nisu otele posao kao što su mojim drugarima i rodbini, ali to je zato što sam od rođenja htio da postanem baš vozač taxija, nisam volio školu, nisam volio pisati sve što sam htio u životu jeste da se vozam i da za to budem plaćen. Kao taxista sam radio prije rata, to radim i dan danas, rekao je Petrović.

On je naglasio kako se druži sa mnogim ljudima za koje provjereno zna da su im ljudi iz Grahova, Glamoča, Travnika i Bugojna oteli posao, ali on kaže da je njega sreća kroz život uvijek pratila te da nije imao tih problema.

-Imao sam tu sreću da nisam baš puno kontakta sa izbjeglicama, svi se čude kako mi je to uspjelo s obzirom na to koliko ih u Banjaluci ima, ali eto tako je i ja zaista nemam razloga da lažem. Svjestan sam da sam šokirao javnost svojom izjavom i u jednu ruku mi je žao jer znam koliko su ostali propatili, ali naučen sam da ne lažem tako da nisam lagao ni tada, za kraj je zaključio Marinko.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar