50 Nijansi Pive

8 razloga zašto se muškarci svađaju oko plaćanja računa u kafani

Ako ste rođeni na Balkanu i ako ste ikada bili u kafani onda sigurno znate da kod nas važi nepisano pravilo da se prilikom plaćanja ceha uvijek treba posvađati ko će isti platiti.  Dugo smo analizirali šta se to krije iza ovog običaja i došli smo do nekoliko više nego logičnih zaključaka. Važno je napomenuti da to rade samo muškarci, žene se lako dogovore, ili podijele račun ili plaća ona koja je zvala na piće. To je vjerovatno jedina stvar na svijetu oko koje žene manje komplikuju od muškaraca.

Evo i naših zaključaka:

Hoće da pokažu da nisu sirotinja jer sve je bolje od nemanja para.  Muškarci uvijek imaju određeni kafanski štek i kada ga potroše uglavnom i ne prihvataju poziv od raje, do plate jer šta ćeš u kafani ako nemaš bar za turu.

Neko im je uvalio falsifikat pa hoće da ga se riješe. Svi znamo koliko naš narod vjeruje u teorije zavjere i zato čim im neko u prodavnici ili u banci da noviju novčanicu oni posumnjaju da je falsifikat i što prije žele da je se otarase.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar