50 Nijansi Pive

Prijedorčanka zamijenila luksuzno ljetovanje za vreću brašna!

Šezdesetogodišnja Prijedorčanka, Vida Paničarka, zamijenila je ljetovanje u Turskoj, u hotelu sa 5 zvjezdica, za ni manje ni više nego čitavu vreću brašna!  Ona je tako nedavno uplaćen skupi aranžman u jednoj agenciji trampila za 25 kila brašna, za koje smatra da će joj biti potrebnije ovog ljeta.

Njena prijateljica sa posla je otišla korak dalje, pa će umjesto da uživa na Santoriniju ovoga ljeta biti bogatija za cijela dva paketa troslojnog WC papira.

U turističkim agencijama navode da je povećana potražnja za ovom vrste robe normalna posljedica u vrijeme pojave virusa, kao i opasnosti od gladi i nuklearne opasnosti.

„Jedna četveročlana porodica koja je imala uplaćen all inclusive smještaj u Egiptu zamijenila je za paket jaja, dok su mladenci koji su planirali da idu na Tenerife nakon vjenčanja svoj medeni mjesec ponudili za dvije medicinske maske“, rekli su nam oni.

Kako saznajemo ovo nije izolovan slučaj, jer sve više pojedinica i porodica žele da ustupe skupo plaćena ljetovanja u zamjenu za konzerve sa hranom i slično. Tako su, nakon što su opustošili markete i apoteke, brojni građani krenuli nuditi u zamjenu ko šta ima.

Na Facebooku je u međuvremenu osvanula grupa “Mijenjam ljetovanje za razno” gdje se u zamjenu za uplaćene odmore, osim brašna, konzervi i mlijeka u prahu mahom traže kafa i cigare, kao da će se sutra zaratiti.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar