50 Nijansi Pive

Zbog nedostatka salona otkazuju se sve svadbe do kraja godine!

Zbog nedostatka svadbenih salona u RS i BiH otkazaće se sve svadbe do kraja godine! Ovo odluku donijelo je udruženje vlasnika svečanih salona i sala za vjenčanje jer prosto nisu mogli podnijeti toliko potražnju.

„Nama je do kraja 2030. godine zakazana svaka subota i nedjelja, a ljudi se žele uzimati i radnim danima.  Shvatili smo da je poštenije da otkazažemo sve svadbe jer se mnogi ljute zašto je neko drugi dobio neki termin, a ne oni. Moraće sačekati neku od sljedećih 10 godina jer pare ne vraćamo“, objasnili su nam oni.

Jedan budući bračni par kaže da su se šokirili kada su saznali da je njihova rezervicija otkazana.

„Mi smo imali termin 27.07.2020. u jednom luksuznom svadbenom salonu nedaleko od Banjaluke. Planirali smo više od 700 gostiju.  Dosta njih je trebalo doći iz inostranstva i računali smo da ćemo 100% biti u plusu. Ako ne dobijemo pare nazad bojim se da ćemo načisto propasti”, rekla je vidno potresena buduća mlada.

Dodaju da su rezervisali i poznati bend koji bi im svirao na svadbi i da sada ne mogu vratiti pare koje su uplatili za njihov nastup.

Mladoženja nam je objasnio koji su bili njihovi glavni motivi organizacije jedne tako grandiozne ceremonije.

„Digao sam kredit za svadbu, a planirali smo bar opermiti stan od ono para što ostane. Sad em ćemo ostati bez slatke, em moramo plaćati kredit za svadbu pored kredita za stan i auto“, navodi on.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar