50 Nijansi Pive

Kako izgleda jedan radni dan službenika u državnoj službi

San svakog mladog čovjeka Bosne i Hercegovine jeste da se zaposli u nekoj od državnih institucija jer svi mi imamo odeđenu viziju kako izgleda život sa svim mogućim beneficijama, ali to je uglavnom samo naša projekcija, stvarnost je mnogo drugačija i ne toliko divna kako se čini. Jer hljeb zarađen na ovaj način je hljeb sa sedam kora.

Da bismo vam sve bilo jasnije odlučili smo da razgovaramo sa Mihajlom Uhljebanovićem koji je sa nama podijelio kako to izgleda njegov radni dan, u ovom slučaju opisivao je ponedjeljak.

6:30 – 8:00 Ustajanje i dolazak na posao

Spremanje na posao nakon još jednog vikenda provedenog u šoping turi je posebno naporno. Ovoga puta išli smo u Beč, u Zagrebu smo bili prije dva vikenda, pokupovali sve što smo našli. Nije lako održavati imidž uspješnog mladog čovjeka. Najvažnije je stići na vrijeme na posao i otkucati karticu, sve ostalo je manje bitno.

8:00 – 9:30 Razbuđivanje

Naš posao zahtjeva pribranost i dobar fokus i zato je jako važno popiti jednu do dvije kafe ujutro. To nekada može teško pasti na želudac, ali svi mi se žrtvujemo ne bi li što bolje odradili svoj posao.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar