50 Nijansi Pive

DOBRA VIJEST ZA MIGRANTE: BiH mijenja ime – zvaće se Njemačka

Bh vlasti suočene sa sve većim odlaskom stanovništva u zemlje zapadne Evrope, prvenstveno Njemačku, dosjetile su se nevjerovatnog rješenja. U parlamentarnu proceduru, po hitnom postupku, upućen je prijedlog da se BiH ubuduće zove Njemačka.

U obrazloženju ovog prijedloga navedeno je kako bi promjena imena imala višestruku korist.

„S jedne strane, mi gubimo stanovništvo i radnu snagu koja na sve načine želi da ode u Njemačku. S druge, imamo migrante koji se takođe žele domoći Njemačke. Ako promijenimo ime i kažemo da je ovo Njemačka, migranti će biti zadovoljni jer su stigli u željenu zemlju, a mi ćemo ponovo imati stanovništvo. Što bi naš narod rekao – vuk sit, ovce na broju“, istakao je za 50 NP Dušan Uhljebović.

Ipak, iz opozicionih redova su prozvali vlast da je ovo čista kopija njemačkog zakona koji je stupio na snagu 1. marta. Nerado, ali ipak priznaju da je ovo najbolje rješenje za BiH.

Namjeru „buduće Njemačke“ pozdravljaju i iz međunarodnih institucija, naglašavajući da (još uvijek) BiH pokazuje nevjerovatnu otvorenost prema migrantima.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar