50 Nijansi Pive

Radnici iz Ugljevika i Zenice hrle u Wuhan!

Grupa radnika iz Ugljevika i Zenica umjesto da odu na zapad odlučili su da u potrazi za boljim životom otputuju u Wuhan.

Za one rijetke koji ne znaju ili su prespavali zimski san, Wuhan je kineski grad u kojem se pojavio korona virus i koji je ubrzo postao grad duhova. Iako je do sada potvrđeno više hiljada slučaja zaraze i nekoliko stotina umrlih, naši građani apsolutno ne mare na opasnosti.

Vojo Fizikalac kaže da nema strah od zaraze i da je sve zapravo osmišljen plan da oslabi kinesku industriju.

„Tamo sada mogu da se zarade dobre plate. Trebaju im građevinski radnici da naprave još nekoliko bolnica namjenjenih korona virusu. Ali taj virus je potekao iz Amerike i ništa nije gori od našeg gripa kog uspješno odbijam slaninom, bijelim lukom i rakijom“, rekao je on.

Iako su sve ulice sablasno prazne jer su se građani zatvorili u kuće prva grupa Bosanaca je već otputovala u najopasniji grad na svijetu i poručuju da nema toga što će ih zaustaviti da nasele ovaj ozloglašeni grad.

„Mi smo u ratu imali policijski sat, poslije sankcije i razna dešavanja. Testirali su bombe na nama i trovali ko zna čim. U miru smo preživjeli dimnjake u Zenici i Ugljeviku. A navikli smo i da sa našim platama i ne možemo mnogo štošta priuštiti. Pa bolje nam je i da živimo u karantini nego u BiH u kojoj je život stao prije 30 godina“, objasnili su ovi putnici u bolji život.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar