50 Nijansi Pive

BREAKING: Uhapšen pirat koji je na internet postavio novi album Mire Janjanina!

Kako ekskluzivno saznaje 50 NP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su jutros u Banjaluci pirata koji je na internet postavio novi album Mire Janjanina!

„Policija je pretresom stana osumnjičenog 19-godišnjeg Banjalučanina M.D pronašla novi album pod nazivom „Dar“ grupe „Viteški ples“. Takođe, pronašli smo i računarsku opremu koja je korištena za nelegalno dijeljenje sadržaja na internetu“, kratko su nam saopštili u ministarstvu.

Podsjetimo, proslavljeni muzičar Miroslav Miro Janjanin i frontmen kultne banjalučke grupe Viteški ples je prije samo nekoliko dana predstavio svoj treći po redu CD.

Miro Janjanin u izjavi za 50 NP kaže da je na novom albumu radio više od deset godina i da je doživio ne samo veliku materijalnu štetu, već i duševnu bol. Dodaje da je na promociju albuma u jednom poznatom banjalučkom klubu potrošio oko 10 hiljada maraka i da je red bio da se bar pokrije od prodaje CD-ova u prodavnicama.

„Na CD-u se nalazi deset novih pjesama koje su moji fanovi čekali s nestrpljenjem i nije fer da se sada one mogu besplatno preslušati na svakom sajtu ili kako ovi mladi sada vole reći bindžovati. Bavljenje muzikom je jako skup i težak posao na ovim prostorima, muzičari ne mogu da žive od svog rada i jedva krpe kraj s krajem. To najbolje pokazuje moj slučaj jer sam iz pjevača morao preći u kuvare“, rekao je popularni Miro.

Kako navode advokati oštećenog ovo krivično djelo spada u neovlašćeno iskorišćavanje autorskog rada i prema Zakonu za njega je predviđena novčana kazna do 50.000 maraka ili 5 godina zatvora. Inače, sličnu subdinu prošle godine je doživio pirat iz Bijeljine koji je neovlašetno pustio jednu popularnu seriju iz Srbije te je završio iza rešetaka.

Ipak, lider Viteškog plesa ističe da je spreman na sporazum ukoliko počinilac prizna krivično djelo i nadoknadi štetu.

„Evo ja sam spreman da tom momku oprostim ako ukloni moje pjesme sa interneta i odvede me par puta na dvije-tri kile mlade janjetine. Poznato je da sam veliki gurman, a kao što moje prezime govori naročito volim janjetinu. Kako ne vodim više kulinarski šou nisam se najeo ko čovjek, a svi dobro znaju da mogu pojesti za nekoliko osoba“, kaže on.

Ovo je još jedan u nizu skandala povezanih za likom i djelom Mire Janjanina. Podsjetimo, javnost je prošle godine bila šokirana kada je saznala da na novom albumu neće biti nijedna pjesma koja je posvećena Banjaluci i Republici Srpskoj.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar