50 Nijansi Pive

Telekom operateri od narednog mjeseca naplaćuju skrinšotovanje 1KM!

Telekom operateri u BiH pripremaju novi udar na džepove građana od 1. marta. Naime, sva tri telekoma će od narednog mjeseca naplaćivati svako skrinšotovanje na telefonu po jednu marku!

Živko Derajić, direktor marketinga jednog od telekoma kaže da je ovo bio jedini način da namire gubitke i stanu u kraj aplikacijama za dopisivanje.

„Ovu odluku smo donijeli jer smo dobili informaciju da svaka osoba koja posjeduje mobilni telefon dnevno napravi bar 10 skrinšotova. Naplaćivaćemo po marku kako za prepaid tako i postaid korisnike. Vi znate da mi od pojave aplikacija za dopisivanje mnogo manje zarađujemo i ovo je jedini način da namirimo izgubljenu dobit“, objasnio nam je on.

Prema njegovim riječima u prošloj godini u BiH je bilo ukupno tri miliona korisnika telefona i prostom računicom se dolazi do zaključka da bi telekomi mogli zaraditi oko 10 milijardi maraka.

Nakon što je jedan od korisnika mobilne telefonije, Simo Skrinšot, čuo ovu vijest iz revolta je otkazao ugovor i najavio tužbu protiv svog provajdera.

„Znači 10 skrinšota puta 30 dana je 300 maraka. Puta 12 mjeseci to je 3600 KM. Ako uzmu po marku za svaki, to znači da ću morati dići kredit da to sve platim. Pa ne pada mi na pamet da dajem tolike pare. Otkazaću ugovor i neću koristiti telefon uopšte“, rekao nam je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar