50 Nijansi Pive

EKSKLUZIVNO: Zagađen vazduh postaje zaslužni građanin Banjaluke?

Kako ekskluzivno saznajemo, banjalučki vazduh će ove godine biti proglašen za zaslužnog građanina grada Banjaluka. U gradskoj upravi ovu informaciju nam nisu željeli potvrditi, ali ni demantovati, a kako stvari stoje, ova povelja će biti uručena 22. aprila – povodom Dana grada.

Dobro obaviješteni izvori su nam rekli da su nakon brojnih pritužbi građana tokom prošle godine, u gradskoj upravi ozbiljno razmotrili ovaj problem, te odlučili da zagađenom vazduhu dodijele prestižnu titulu zaslužnog građanina.

„Banjalučki vazduh je među najotrovnijim u Evropi i sasvim prirodno je bilo da mu se oda poseban vid priznanja. Tvrđava Kastel, list divljeg kestena, Vrbas i dajak, sve su to prepoznatljivi simboli Banjaluke, ali mi moramo ići u korak s vremenom i u 21. vijeku turistima ponuditi neki novi sadržaj kao znak dobrodošlice“, kažu izvori bliski gradskim vlastima i dodaju da je jako važno da bar po nečemu budemo najpoznatiji u svijetu.

U turističkoj organizaciji ističu da je ovo još jedna potvrda koliko ogroman turistički potencijal ima krajiška ljetotica i grad zelenila kako nazivaju najveći grad Republike Srpske.

„Ozbiljno razmišljamo da u ponudu suvenira uvrstimo bočice banjalučkog vazduha kako bi turisti imali dugo sjećanje na boravak u našem gradu. Uz banjalučki ćevap koji i sam asocira na dim i zagušljivost, domaći vazduh će postati brend ovog grada i mi vjerujemo da će privući brojne turiste iz cijeloga svijeta“, objašnjavaju oni.

Ekološki aktivisti ističu da su eko toplana, loženje uglja, kao i najstariji vozni park u Evropi najzaslužniji da Banjaluka ponese ovu laskavu titulu. Tako će smog, zagađen vazduh i sivilo postati novi simboli grada popust mirisa cvijeća i aleja drvoreda po kojima je grad na Vrbasu bio nadaleko čuven.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar