50 Nijansi Pive

Radnici na budžetu traže da se uvede obavezno spavanje na poslu

Državne institucije u BiH od 1. juna uvode novi zakon u kom se predviđa da će svi radnici u loklanoj i državnoj administraciji biti u obavezi da spavaju na poslu!

Kako kažu tvorci ovog zakona, zbog velikog pritiska radnika na budžetu, bili su primorani da donesu ovu odluku.

Obavezno spavanje na poslu uvodi se od 1. juna i podrazumijeva da radnici obustave svoj rad u trajanju od četiri sata. Oni će moći odremati na šaletrima, ispred svojih računara, ili u foteljama u kancelarijama kada go to požele.

Istraživanje koje je sprovelo Minstarstvo rada pokazalo da je četvorosatno spavanje uopšte neće utivcati na radnu efikasnost, te da niko neće ni osjetiti posljedice novog zakona. Kako saznajemo za pojedine direktore već su pripremljene luksuzne spavaće sobe opremljene uređajima za blokiranje buke, krevetima i sofama.

Veliki broj budžetlija pozdravlja ovu odluku i pita se zašto ovaj zakon nije usvojen ranije.

„Mi smo do sada radili u nenormalnim uslovima i bukvalno se ubijali od dosade i čekali da se završi radno vrijeme. Plaćemo spavanje na radnom mjestu je oduvijek bio san svakog zaposlenog u javnom sektoru. Ovime će se na najefikasniji načni prekratiti vrijeme provedeno na poslu od 8 do 4“ rekao nam je jedan od njih.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar