50 Nijansi Pive

NAKON 40 GODINA NA BIROU: Dobio zlatni sat za vjernost!

Boro Besposleni iz Prijedora, koji je proveo 40 godina na birou čekajući na posao, dobio je od ove uspješne ustanove zlatni sat.

„Mi smo odlučili da ovaj vrijedan poklon uručimo gospodinu Bori koji je već 40 godina naš stalni klijent. On se pune četiri decenije uredno svakog mjeseca javljao na evidenciju za nezaposlene. U ime biroa za zapošljavanje ja mu čestitam na ovom jubileju, jer zaista nije mala stvar ne dobiti nijednu ponudu za posao i ostati nezaposlen tolike godine“, rekao nam je Božo Beskorisni, direktor Zavoda za zapošljavanje.

Nagrađeni Boro je kratko za naš portal prokomentarisao da je iznenađen ovom nagradom, ali da mu je drago što se upornost isplatila. Dodaje da mu je jedino žao što će ga, zbog starosti, skinuti s evidencije na birou, a da je sada naročito u teškoj finansijskoj situaciji.

„Roditelji, koji su me od moje 18-e godine izdržavali su prije par mjeseci umrli i sada sam u finansijskim problemima. Vidjeću da prodam ovaj pozlaćeni sat, ali to će mi osigurati samo mjesec, dva, a poslije ću morati nekako da se snađem. Bojim se da ovdje nema budućnosti i da ću ja u 65-oj godini morati u Njemačku da zaradim nešto para“, zabrinuto nam poručuje on.

U međuvremenu smo saznali da je direktor Zavoda za zapošljavanje obećao Bori da će pokušati da mu obezbijedi neka manja primanja, kako bi dostojanstveno dočekao stare dane.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar