50 Nijansi Pive

Radnik u privatnoj firmi otišao na bolovanje a nije dobio otkaz!

Rade Fizikalac, radnik u jednoj banjalučkoj privatnoj firmi, nije mogao da vjeruje da je nakon što je nedavno uzeo bolovanje zadržao svoj posao. On je proteklog mjeseca, zbog dugogodišnjih bolova u kičmi, uzeo pet dana bolovanja kako bi mirovao i primao injekcije.

„To je bio zaista pravi šok. Kada sam se vratio nisam mogao vjerovati da me nije sačekao otkaz na stolu. Gazda se izgleda smilovao i ostavio me na poslu, vjerovatno jer je većina radnika otišlo za Njemačku. Planiram da narednog mjeseca odem i u banju na sedam danaa te se nadam da će isto biti ovako milostiv“, rekao nam je on.

Đuro Izrabljivač, vlasnik firme „Minimalac d.o.o“, kaže da je on, za razliku od drugih gazda, puno toga dobrog učinio svojim radnicima.

„Svi radnici dobijaju redovno svoju zarađenu platu. Naravno, onaj dio koji je iznad minimalca moraju da vrate u kešu. Svima izlazim u susret kad su odmori, bolovanja i trudničko u pitanju. Imaju zagarantovan odmor od pet dana u godini, što kada spoje sa dva vikenda, znači da ukupno dobiju čak devet dana. Sem tog Fizikalca kog sam ostavio na poslu i jednoj radnici sam dozvolio da zadrži posao iako je ostala trudna“ naveo je Đuro.

Kako redakcija 50 nijansi pive saznaje, kada su čuli za ovaj slučaj, Udruženje privatnika i izrabljivača robova, je oštro osudilo ove poteze i najavilo sankcije protiv neodgovornog poslodavca.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar