50 Nijansi Pive

U Banjaluci se otvara odjeljenje za bogatu djecu!

Na jesen ove godine, u jednoj osnovnoj školi u centru Banjaluke, formiraće se posebno odjeljenje koje će pohađati isključivo učenici iz imućnih porodica.

Kako saznajemo, u ovaj razred neće se moći upisati bilo ko, već samo razmažena djeca najbogatijih funkcionera i budući nasljednici najvećih poslovnih imperija u državi.

Savo Ubiparip, direktor škole i idejni tvorac odjeljenja za mlade i bahate učenike, kaže da su željeli pomoći novokomponovanoj eliti i pružiti poseban obrazovni program koji priliči njihovim nasljednicima.

„Imali smo na umu da polazinici uče samo ono što je zaista bitno, pa je tako u obaveznom gradivu poznavanje najnovijih mobilnih telefona, najskupljih patika, te generalno lekcije o luksuzu i lagodnom životu na visokoj nozi. Djeca će u školu dolaziti u džipovima pod rotacijom i pratnjom, a odlaziće na užinu u najskuplje restorane gdje će im se služiti kavijar i suši“, rekao nam je on.

Luksuzne učinioce biće pokrivene kamerama, pa će imućni roditelji moći gledati svoje nasljednike na mobilnim telefonima. Jedna od zanimljivosti je da će učenicima biti dozvoljeno da se fotografišu na časovima i postavljaju selfije na Instagram uz hashtag #RichKidsOfBanjaluka.

„Bogata djeca iz ovog posebnog razreda ljeti će moći plivati u privatnom bazenu, a na časovima fizičkog će se zabavljati šutirajući gomile para. Kada se djetetu ne ide u školu, neće dobijati neopravdan čas. Ako nije naučilo gradivo neće dobiti jedinicu već će učiteljica biti kažnjena te će joj se odbiti od plate“, dodaje Ubiparip.

On ističe da će cijena školarine u ovom prestižnom odjeljenju biti 10 hiljada maraka godišnje, a da je svih 30 mjesta za septembarski termin već popunjeno.

Marinko Skorojević, jedan od roditelja koji je rezervisao mjesto za svoje dijete, kaže da mu je drago da se i kod nas prate svjetski trendovi i navodi zašto se odlučio na ovaj korak.

„Lično smatram da je ovakva škola bila prijeko potrebna za imućnu djecu. Ona se jednostvno moraju odvojiti od svojih vršanjaka – siromašne djece iz drugih razreda koji im nabijaju komplekse niže vrijednosti. Obrazovanje je jako važno, pa tu djecu treba na vrijeme učiti da se poštenje ne isplati i da nije sramota ukrasti ako su u pitanju velike pare i ako te neće uhvatiti“, objašnjava nam on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar