50 Nijansi Pive

Mladić iz Prnjavora uhapšen jer se javio na oglas za automobil!

Jedan mladić iz Prnjavora doživio je veliku neprijatnost kada je pokušao da kupi automobil na poznatom sajtu sa oglasima iz cijele BiH. Umjesto da pošteno pazari automobil koji je želio, on je završio u policijskoj stanici na višednevnom ispitivanju.

-Proteklih nekoliko sedmica sam pretraživao razne oglase u nadi da ću pronaći kvalitetan i očuvan automobil, a koji mogu sebi priuštiti. Znate, položio sam vozački prije par godina i kako nisam htio da se uvaljujem u bilo kakve kredite, odlučio sam štedim i auto kupim tek kad skupim dovoljno gotovine. Kada sam skupio finu svoticu, konačno je došlo vrijeme za kupovinu. I tako, pretraživao sam oglase danima oglase, i taman kad sam pomislio da dignem ruke – naiđem na jedan primamljiv. Automobil je bio ispravan, izgledao je odlično, baš kakav sam zamislio. Čak je i cijena bila prihvatljiva. Pozvao sam čovjeka i rekao mu da sam zainteresovan i da želim da ga kupim ako prodaje po navedenoj cijeni. Međutim, umjesto dogovora, dobio sam pridike i galamu, a na kraju mi je poslao i policiju, ispričao je mladić.

Naime, kako je objasnio, prodavcu je bilo čudno što momak nije kao i svi normalni ljudi prvo postavio nekoliko pitanja kao što su: „Cijena?“, „Koja je zadnja?“, „Možel zamjena za ______ (umetnuti neki neupotrebljiv predmet)?“, pa je pretpostavio da je u pitanju prevarant koji automobil želi da ukrade.

-U roku od par sati na vratima mi se stvorila policija i privedoše me u stanicu. Kažu, našli me preko telefona. Dva dana su me ispitivali, jedva živ sam objasnio da sam samo htio kupiti auto. Na kraju me još i nalijepiše da se ne znam ponašati, da se pravim pametan i da provociram. Na kraju sam odustao od kupovine bilo kakvog auta. Bolje mi je ići pješke nego da još završim u zatvoru, zaključio je mladić.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar