50 Nijansi Pive

Postavljaju se granični prijelazi između naselja u Banjaluci!

S obzirom da čak i oni rođeni Banjalučani muku muče sa objašnjenjima gdje počinje jedno naselje, a završava druge, ove godine je u planu da se na granicama naselja postave naplatne kućice tako da će se jasno znati gdje završava Mejdan, počinje Starčevica ili završava Nova Varoš, počinju Rosulje.

Ovo je plan koji bi pored punjenja budžeta grada trebalo da razriješi i neke nedoumice koje građane Banjaluke muče decenijama.

Jedan od zagovornika ove odluke rekao je da se o ovome razmišlja već godinama, ali da je odlučeno da je baš sada pravo vrijeme da se ova odluka implementira.

-Znate kako, jasno je kao dan da postoji taj animozitet između stanovnika naselja u Banjaluci, a mi smo jednostavno odlučili da to okrenemo u svoju korist i da na taj način zaradimo dodatna sredstva. Mi smo već pokušali da uvedemo zakon da se sa Starčevice na Mejdan i obrnuto može proći samo uz pasoš, ali ljudi su pronašli način da to zaobiđu pa smo zaključili da su granični prijelazi jedino pravo rješenje, rekao je on.

On je naglasio kako će se ulaz iz jednog naselja u drugo naplaćivati, ali da će cifra biti simboličnih jednu konvertibilnu marku, a da bi svi prijelazi trebalo da budu postavljeni do kraja ove godine.

-Ono što nam sada predstavlja najveći problem jeste što moramo angažovati stručnjake koji će tačno da odrede gdje je granica između naselja, a kako se navodi najveća će misterija biti gdje završava Borik, a počinje Centar.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar