50 Nijansi Pive

Od 1. marta na snagu stupaju nova saobraćajna pravila: Ako imate jeftinije auto ne izlazite na ceste!

Ako imate automobil koji je jeftiniji od 20 000 maraka toplo vam preporučujemo da od marta više ne izlazite na ulice jer na snagu stupa zakon koji nikome od vas ne ide u prilog.

Naime, od početka Nove godine intenzivno se radi na poboljšanju zakona o saobraćaju, a jedna od promjena će sigurno biti i ova vezana za prvenstvo prolaza na ulicama naše zemlje.

Na prijedlog ljudi iz struke, jednoglasno je usvojen zakon da prednost na raskrsnicama, kružnim tokovima, semaforima i pješačkim prijelazima, uvijek i bez izuzetaka ima skuplji automobil.

U zakonu je pojašnjeno da nije važno koje je automobil marke važno je samo kolika mu je cijena trenutno na tržištu. Isto tako ako se na raskrsici nađu dva automobila čija je vrijednost ista onda prednost uvijek ima VW ispred BMW-a, Mercedes ispred ispred francuza, a Audi ispred svih.

Iako se ovaj zakon nezvanično sprovodi kod nas već decenijama, na snagu zvanično stupa od 1. marta ove godine i vjerujemo da stanovništvo neće imati problem da se na njega navikne.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar