50 Nijansi Pive

Novi zakon u RS: Ko ima posao i stan moraće napraviti troje djece!

Od 1. februara uvodi se novi zakon u Republici Srpskoj koji predviđa da će svaki bračni par koji ima posao i riješeno stambeno pitanje morati napraviti minimum troje djece.

Kako navode eksperti za populacionu politiku i tvorci novog zakona, na ovaj ekstermni korak odlučili su se u cilju poboljšanja demografske slike u našoj državi.

„Ko ima stan, bez obzira da li je u kreditu na 25 godina, i siguran posao sa platom od bar 800 maraka, a nije formirao porodicu biće sankcionisan i oporezovan po većoj stopi. Mi ćemo tako riješiti veliki problem odlaska naših ljudi u inostranstvo i za svakog čovjeka koji nam ode mi ćemo natjerati radnike da naprave troje djece“, rekao je savjetnik u ministarstvu za planiranje porodice Stevo Potencijal.

Dodaje da će naročito na udaru biti zaposleni u državnoj upravi koji imaju dobre plate, stanove, ali i mnogo slobodnog vremena.

„Razmišljamo da budžetlijama dozvolimo da te aktivnosti mogu raditi i na radnom mjestu. Često su tamo zaposleni muževi i žene koji nemaju djecu, ili imaju samo jedno ili dvoje djece. Mnogi se dosađuju i ne znaju ni zbog čega dolaze na posao, pa će im ovo biti neka vrsta radne obaveze“, ističe on.

Kako saznajemo i mnoge banke u Republici Srpskoj planiraju da među uslovima za dobijanje stambenog kredita bude i posjedovanje djeteta.

„Mi ćemo vjerovatno uskoro uvesti tu kreditnu liniju u kojoj ćemo pare davati samo onim bračnim parovima koji imaju djecu. Tako će npr. za jednosoban stan biti obavezno posjedovanje najmanje jednog djeteta, za dvosoban dvoje, za trosoban troje itd. Svi oni parovi koji nemaju djece, a žele kredit, moraće nam obećati da će dobiti bebu u narednih godinu dana inače će im se oduzeti stan“, objašanjava nam direktorica banke Persa Babica.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar