50 Nijansi Pive

Pravila ponašanja na slavama!

Akcijom policije, “niti jedna čaša prije vožnje” ozbiljno je ugrožena tradicija proslave Nikoljdana. Mnogi domaćini već bacaju čaše i kažu da će piće, iako to nije u duhu proslave, služiti samo u flašama. Napokon, stigli smo do portparola policije, a ona je bila detaljna u tom kako proslaviti Nikoljdan iz ugla gosta.

-VAŽNO OBAVEŠTENJE, za sve goste. Nikoljdan kao Nikoljdan slavi svako drugo domaćinstvo kod nas, što aplicira da su svi ostali gosti. Znači, svaki gost se mora pojaviti u najmanju ruku na dvije slave dnevno. Moram da vas obavjestim, radi se o posnoj slavi, s toga, ne pretjerujte sa alkoholom. Preporučuje se ovaj tok događaja. Prije negoli krenete na posnu slavu dobro se najedite kod kuće. Na slavi obavezno napomenite da ste prehlađeni i da pijete neke lijekove da ne biste bili izloženi napadima domaćina u nazdravljanju. Riblja čorba koja će biti poslužena, iako znate da je naš narod tek odnedavno pravi, posrčite je kroz zube da vas ne bi iznenadila koščica. Sarmu koju vam posluže, pohvalite, obavezno tražite sastav i recept i ne morate ga zapisivati , jer uveren sam da vam to nikad neće pasti na pamet da pravite. Uz smješkanje domaćinu najavite da morate stići na još dvije slave, ali da vam je on najpreči i da vam je stalo do njega, ali jednostavno morate dalje. Čim izađete, krenite prema prvoj roštiljnici . Oni dobro znaju šta je Nikoljdan. Tu ćete sresti drage prijatelje koji jedu mješano meso u pauzi između slava. Pridružite im se i naručite još. E sada idete na savršenu Slavu. Kažete kako ste već bili kod nekoga, jer oni naime ‘čitaju’ ranije i onako siti posvetite se alkoholu i kolačima, jer posni kolači su vrh uz alkohol. Naravno nakon toga pravite se da zovete taxi i govorite kako su svi zauzeti, jer onda će domaćin da pronađe jednog obavezno trijeznog da vas odveze kući. Naspavajte se i spremite za sutra, sve ispočetka.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vozač avtobusa za Šipovo

Dodaj svoj komentar