50 Nijansi Pive

OTKRIVAMO: Zašto je 5.000 prasića i jagnjića pobjeglo iz RS!?

Oko 5.000 životinja, mahom prasića i jagnjića, danas je zajedno sa svojim vlasnicima misteriozno nestalo sa Manjače pokraj Banjaluke.

Naša redakcija je uspjela da kontaktira malobrojne čobane koji su ostali u selima kako bi utvrdili o čemu se zapravo radi.

Petka Čavića, jednog od njih smo zatekli u selu Han Kola dok se uveliko spremao da preko granice prebaci svoje životinje.

„Čuo sam da se spema neka hajka na životinje, pa sam se brže bolje pripremio za egzodus u Njemačku. Moji prasići su se uznemirili jer su osjetitli da se naredne godine sprema velika potražnja za njima. Ni jaganjci više mirno ne spavaju, a poznato je da od svih životinja imaju najmirniji san“, rekao nam je on  navodeći razloge odlaska.

Njegov komšija, Dušan Regodić, navodi da se juče u gradu uveliko pričalo da će narednog ljeta glavom platiti nekoliko hiljada grla.

„Imam oko 500 svinja i 500 jagnjadi, a evo spremam se da bježim za Sloveniju. Prostom računicom došao sam do zaključka da su i moje životinje u opasnosti, jer se spominje neka brojka od 55.000 ljudi koji su ljubitelji mesa. Ako uzmete da od žive vage imate pola ili tek trećinu mesa nakon pečenja to znači da je ugroženo najmanje 5.000 prasića i jagnjića“, objasnio nam je on prije nego se uputio prema granici u Gradišci.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar