50 Nijansi Pive

Odbio da uđe u tunel koji nema svjetla na kraju

Ne može bez svjetla, može, ne može, može, ne može… Ovo je djelić rasprave uplašenih mještana kad su saznali za vijest o gašenju svjetla na kraju tunela. Dok su u miru ispijali svoje pivo ispred prodavnice i uživali u toplom Miholjskom ljetu, jedan od komšija im je saopštio tu skandaloznu vijest. Dok se nisu sami uvjerili, nisu mogli ni pomisliti da se nešto tako strašno može desiti. Jedan od uglednijih stanovnika ove mjesne zajednice, koji je želio da ostane anoniman, saopštio je da je ova vijest bila u nivo fantastike. „Ljudino, ovo svjetlo je zasijalo prije mnogo godina. Doduše, lijeva sijalica nešto ranije, ali je desna imala više vati, tako da su obasjavle ne samo tunel nego i okolna naselja.“

Miloš Erić, među prijateljima poznatiji kao Astrolog, odbijao je da prihvati da je ovako nešto mogao uraditi neko sa ove planete i ovakvo stanje je pripisivao naglom ulasku Saturna u zonu Jupitera. I na licima ostalih mještana mogla se vidjeti zabrinutost i panika. Kolone automobila preko 10 kolometara prijetile su kolapsu saobraćaja, jer su i oni najhrabriji sa nevjericom ulazili u tunel.

U kasnim časovima desilo se ono čega su se svi pribojavali. Jedan od nervoznih vozača odbio je da uđe u tunel i okrenuo se u suprotnom smjeru. Srećom nije bilo povrijeđenih, ali je načinjena velika materijalna šteta. Ubrzo nakon tog incidenta, na oduševljenje mnogih svjetlo je ponovo zasjalo još sjajnije.

Naime, sijalice su išle na redovno poliranje i servisiranje, ali je firma za održavanje htjela da skrene pažnju da ima potrebe za njihivim radom, jer su često optuživani da je njihovo postojanje besmisleno. Osmjeh se ponovo vratio na lica vozača i mještana i kako kažu, potrudiće se da što prije zaborave ovaj nemili događaj.

Neđo Galić

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar