50 Nijansi Pive

Zbog krize se zatvaraju i second hand shopovi

Nakon što su i posljednji Kinezi napustili zemlju, zbog smanjenje potražnjom za polovnom garderobom, u BiH se zatvaraju i second hand shopovi.

Saša Polovnjak, vlasnik nekoliko radnji ove vrste u Banjaluci, kaže da će zbog nedostatka mušterija uskoro staviti ključ u bravu i odseliti se u Njemačku.

„Ljudi se ovdje mogu obući od glave do pete za nekih 20 maraka, ali i to im sada postaje skupo i pitaju može li se spustiti cijena, ili kada će roba biti na akciji. Ljudima su postale skupe krpice od dvije marke, pa neki uđu i kažu da žele ‘samo da malo pogledaju’. Ne mogu više da pokrijem troškove kirije i odlučio sam da zatvorim radnje“, rekao nam je on.

O tome kolika kriza traje govori i Dragan Bijedić, jedan od bivših redovnih kupaca, kog smo zatekli dok gleda izlog radnje polovne garderobe.

„Ne mogu na ovoj skupoći priuštiti polovnu robu, a i brate nije to više za naš standard. Ne možeš bez 10 maraka otići u šoping ko čovjek. Pokušaću na buvljaku da nađem nešto jeftinije, a ako ne uspijem, uvijek mogu da nosim svoju staru odjeću. Ionako su sada retro i poderana garderobu u modi“, rekao nam je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar