50 Nijansi Pive

Hirurzi zbog malih plata rade dodatne poslove, a evo koje!

Kako plata hirurga ne može pokriti ni prosječnu potrošačku korpu kod nas, sve više njih je krenulo da radi dodatne poslove na nadnicu. Nekoliko poznatih hirurga su nam ispričali na koji način, nakon završetka posla u operacionoj sali, dopunjavaju kućni budžet.

Ugledni ortoped sa dugogodišnjim stažom radi u jednoj banjalučkoj mesnici, gdje savršenim hiruškim rezovima siječe polutke i tranžira meso.

„Višegodišnjo iskustvo iz hirurgije i poznavanje anatomije mi je pomoglo da se pronađem u ovom zanatu. Vikendom asistiram gazdi mesnice i imam odlične uslove. Ove godine sam bio u svinjokolju, a počeo sam i da oštrim noževe po kućama, pa sam zaradio još jednu doktorsku platu“, ispričao nam je on.

Njegov kolega, poznati kardiohirurg, kaže da je protekli mjesec, nakon brojnih višesatnih intervencija koje je obavio na srcu, lijepo zaradio cjepajući drva vikendom.

„Ljudi znaju da sam jako precizan jer radim ovaj posao i često me zovu kad im stigne ogrev. Imam svoj cikular koji vozim na prikolici, a ako treba cijepam i slažem drva. Ponekad me zovnu u pilanu da odradim treću smjenu što mi ne predstavlja problem jer sam navikao na noćni posao i dežurstva“, objasnio nam je on.

Da posao u struci nije dovoljan ni za najosnovnije potrebe pokazuje primjer čuvenog neurohirurga koji je pokrenuo kurs za šivanje kože.

„Radnike u fabrikama tekstila i obuće obučavam tehnici pravilnog šivanja kako bi izrađivali cipele i odjeću. Na ovaj način svoje medicisnko znanje i višegodišnju hiruršku praksu prenosim na druge ljude. Moja supruga, koja je takođe hirurg, počela je da radi u stanu nadogradnju noktiju i razmišlja da ode na prekvalifikaciju“ rekao je on.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Svjedok Sapatnik

Dodaj svoj komentar