50 Nijansi Pive

Skandal na Manjači: Gazda kafane nije zvao svima piće, mještani protestuju!

Da se na Manjači dešava i nemoguće potvrdio nam je danas jedan nezadovoljni pijanac.

-Ja sam u čudu, od otvaranja kafane Speed sam stalni gost. Po ustajanju dođem u kafanu u kojoj imam svoje mjesto. Nalaktim se i čekam da uđe gazda i kaže daj meni i daj svima piće. On tako uđe dnevno desetak do dvadeset puta i meni je to bilo taman. Neki dan sam iš'o u Banju Luku na neke preglede izijo ćevape i stopom se vratio na Manjaču, sjeo na svoje mjesto i ček'o. Sunce ti kalaisano, ulazi gazda i nijedne. Ja pogledam u konobaricu ona ne gleda. Ja popizdim, reko, reče li šta gazda, ona pere suđe i pravi se da me ne vidi. Bilo je tu još neke vojske neka vam potvrde. Sve mi je bilo jasno, odem u zadrugu i upišem se za pivu. Ma neće meni niko određivati kad ću piti.

Zatekli smo gazdu u kafani koji je uzbuđeno hodao pa kafani nevjerujući šta ga je snašlo. Ponavljao je “nedo Bog nikome, nedo Bog nikome”. Nikada nisam ušao u kafanu da nisam rekao daj svima piće, a vidi šta me snađe. Evo spreman sam da mu platim svadbu sinu u mom svadbenom salonu da povuče riječ. Konobarica je potvrdila da gazda Nešo zove svima piće kada god uđe, ali da se ne sjeća ovog incidenta.

Upit smo poslali Ministarstvu odbrane koji su potvrdili da nema ni riječi od toga, jer bi se to vodilo kao vanredni događaj.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vozač avtobusa za Šipovo

Dodaj svoj komentar