50 Nijansi Pive

Dječak iz Mrkonjić Grada slikovito opisao jesen u svom kraju

Danas je u našu redakciju stiglo pismo od učenika iz Mrkonjić Grada, koji je kako je sam naveo, “Popio keca od nastavnice, ne smijem ćaći na oči, a samo sam bio iskren. Pomozite kako znate”. Mi smo odlučili da njegov pismeni rad prenesemo u cjelosti pa da vi sami procijenite ima li šta sporno u njemu

Jesen u mom kraju

Jesen je napokon došla i pokazala svoje lice. Mati je skuvala trista tegla ajvara, svaki dan nam dolazila neka rodbina, koju nisam ni znao i hvalili ajvar. Moja mati svakom po teglu ljutog i teglu blagog spakovala. Meni to brate nit se jede, a niti mi se pije onaj sok od drenjaka. Njega neće niko, vele rođaci, imamo i mi smo kuvali. Ma uzmite njega, moramo ga sad stalno piti, neš kole vidjeti nikako. E onda stari doćera drva. Tada me svi hvale i viču vide momčine, a ti cijepaj i cijepaj. Pa složi u šupu, jebla ga šupa sto metara od kuće. Kako ih slažem tako kontam kako ću ih po onom snijegu unositi u kuću prtinom koju opet moram sam napraviti. Taman to zgotovimo onda piči na selo peci rakiju. Uvijek isti. Ujak se napije k'o vo prvi dan i ne otrijezni se do marta. Ja moram paziti da ne sruši koto. Jebo ih koto.

Eto ti jesen moja. Samo da ukrka Bjelan da odmorimo svi.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vozač avtobusa za Šipovo

Dodaj svoj komentar