50 Nijansi Pive

Hercegovci sve više ukidaju GPS iz automobila i sa telefona

Opšte je poznato da su Hercegovci ljudi koji poštuju tradicionalne vrijednosti da poštuju patrijarhat i da smatraju kako zadnja mora biti muškarčeva. Tome u prilog govori i činjenica da Hercegovci sve više izbacuju GPS iz automobila, ali i sa svojih mobilnih telefona. Razlog tome je više nego jednostavan, a otkrio ga je sociolog Jozo Logika.

-Neko vrijeme smo istraživali zašto je baš Hercegovina područje na kome je najniža stopa upotrebe GPS-a kako u automobilima tako i na mobilnim telefonima.  Hercegovina je po tome postala poznata čak i u svijetu, a kontaktirale su nas neke svjetske kompanije da vide šta je to što mogu promijeniti, rekao je logika.

Na naše pitanje da nam konačno otkrije zašto Hercegovci ne koriste GPS on je rekao da to nije zato što su pametni i zato što se sjajno snalaze u prostoru već da je to zato što jednostavno ne mogu podnijeti da im žena govori šta da rade i gdje da idu jer to u njima budi inat da urade upravo suprotno pa često lutaju.

On nem je otkrio i da će se za područje Hercegovine prouizvoditi posebni GPS sistemi sa  muškim glasom, hercegovačkog akcenta.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar