50 Nijansi Pive

Zašto je propao Sajam knjiga u Banjaluci? Zbog Manjače ili pijace?

Nakon što je već svima jasno da je sajam knjiga u Banjaluci doživio iskreni krah obratili su se i organizatori.

Ovo je bilo neviđeno, u toku sajma nije prodana niti jedna knjiga. Iako smo imali organizovane posjete škola iz regiona te veliki broj izlagača ipak ništa, baš ništa.

Iako su svi mislili da je presudan uticaj imao taj famozni zbor na Manjači gdje je piva bila i pet maraka, a jagnjetina čak 30, gdje su se naši građani istrošili nije samo ovo negativno uticalo na ovaj negativan trend.

Direktor izdavačke kuće iz Šipova gospodin Knjiškić najviše krivi izjave pojedinih poslanika koji su isticali da su čitali dnevno i po deset sati, a danas moraju da se cijenkaju na pijaci za kilu paradajza i da se kupaju samo kada je jeftina struja, dok ljudi koji ništa ne čitaju imaju čak i svoj paradajz, a imaju i svoje bazene. Jednostavno nismo imali načina da nekoga ubjedimo da vrijedi čitati. Predstavnik izdavačke kuće iz Gornje Previje ističe da su najveći krivci ipak proizvođači namještaja. Naime, sada se prave samo američki plakari, a nekada su se pravili pravi regali koje je svako domaćinstvo moralo da ima. Čovjek kada kupi onaj regal on da bi popunio police odmah naruči recimo 70 centimetara Njegoša i 60 centi Ive Andrića i to samo za jednu policu. Ja sam jedne godine prodao više od hiljadu kompleta knjiga SREZ Ključ u NOB-u, a knjigu Hiljadu zašto hiljadu zato, moralo je imati svako domaćinstvo.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Vozač avtobusa za Šipovo

Dodaj svoj komentar