50 Nijansi Pive

Pronađen Srbin koji nije ekspert za sve sportove

Prije nekoliko dana u Novom Pazaru pronađen je jedan primjer rijetke vrste za koju se vjerovalo da ne postoji i da je u potpunosti izumrla. To je vrsta čovjeka Srbina koja nije ekspert za sve sportove.  Tragom ove priče zaputili smo se u Novi Pazar da na licu mjesta vidimo posljednji primjerak ove vrste i da kratko porazgovaramo sa njim.

U maloj kući pronašli smo vremešnog gospodina koji je sjedio na svojoj fotelji i čitao nedeljnik. Kada smo ušli, pogledao nas je preko naočara i rekao nam da kažemo šta želimo, brzo jer on nema vremena na gubljenje. Prvo smo ga pitali da prokomentariše SP u košarci koje je nedavno završeno, na šta nas je on blijedo gledao jer on čak nije ni znao da se igra neka košarka!

Nakon toga odlučili smo da mu pružimo još jednu šansu pa smo pitali da nam kaže šta misli o trenutnom stanju u fudbalu, a on je pitao: “Zar to još nisu zabranili?”.

Nakon toga bilo nam je jasno da pred nam sjedi jedini predstavnik svoje vrste i bili smo zaista oduševljeni što prisustvujemo takvom jednom čudu.

Nije bio pričljiv, na kraju nas je samo pozdravio, otpratio do vrata i nastavio da čita svoje novine.

Kako čujemo od komšija u naselju ga svi izbjegavaju, djeca ga se plaše, a njegovu kuću svi zaobilaze u širokom luku jer je “malo čudan”. Sad nam je jasno i zašto.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar