50 Nijansi Pive

Ljekari na Paprikovcu imaju posebnu metodu za razbijanje kamena u bubregu!

Institut za zaštitu zdravlja, nedavno je dostavio podatke da vodovodi u Šipovu, Ribniku i Mrkonjiću sadrže u vodi najviše kamenca, ali da je nevjerovatno da niko od stanovnika ovih opština nema kamenac u bubregu.

Nakon ovog saznanja obavljena je i šira studija, ali bez rezultata. Dok su doktori i naučnici bili u čudu ipak je obrazloženje dao, a ko drugi nego vozač Avtobusa za Šipovo.

Naime, prema njegovim tvrdnjama, tajna je u rupama i šahtovima u Šeheru. On kaže da je više puta tu razbio kako amortizera, tako i karter.

-Jednom prilikom sam rođaku koji živi u Kuljanima poćero, tri kubika kamena u Avtobusu iz Šipova, ali dok sam stigao, sve je to bio sitni pijesak. Svi su mi tapšali, a evo nedavno su mi javili da sam i Nobelovu nagradu, rekao nam je ovaj vozač.

Upravo iz tog razloga što već dugo ne radi laser na Paprikovcu, doktori sada pored klasične terapije, za bolesnike sa kamenom u bubregu propisuju i 3 puta po jednu povratnu na relaciji Paprikovac-Nula-Paprikovac, što je dalo odlične rezultate. Svjetska zdravstvena organizacija je odlučila da se na ulazu u sve svjetske metropole prave putevi po uzoru na Šeher, a obzirom da su u svijetu već naši iskusni neimari to i neće biti problem. Prvo će se praviti u svijetu probni ovakav pristupni put prema klinici Švarcvald.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar