50 Nijansi Pive

CENZURA: U svim predškolskim i školskim ustanovama u BiH se uklanjaju ključevi i brave

Ovog ponedjeljka je donesena ekspresna odluka po kojoj se sve brave i ključevi iz svih predškolskih i školskih ustanova u BiH uklanjaju. Odluku je donijela Komisija za moral i zdravo odrastanje djece,koja, navodno postoji duž niz godina.

Biserka Puritanović, predsjednica ove komisije rekla je da nije u redu da djeca od najranijeg uzrasta budu izložena vulgarnim stvarima i da je iz tog razloga donesena ovakva odluka.

-Mislimo da je krajnje vrijeme da se počnemo baviti mentalnim ravojem naše djece i da pazimo na to čemu su ona izložena. Svi neprimjereni programi na televiziji imaju oznaku 12+, 16+ ili 18+, a o bravama i ključevima niko nije vodio računa i zato smo odlučili da krenemo od javnih ustanova, a sada tražimo način kako da spriječimo da djeca budu tome izložena i u sopstvenim domovima.

Ona je naglasila i da će se potruditi da se pjesma Dragane Mirković  “Pitaju me u mom kraju”, u kojoj se spominje onaj sporni stih “ne pomažu vrata, psi čuvari, ključevi i brave” bude zabranjena za emitovanje prije ponoći.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar