50 Nijansi Pive

Kraj sage o Delti!

Ako i niste ništa pazarili na pijaci vrijeme je da se uputite prema svom automobilu koji je uredno parkiran ispred Tropika. Htjeli, ne htjeli kao jako odgovorno osoba i nadasve zahvalna svratićete i u Tropik bar da pazarite novine ili kolu zero. Prvo ćete ipak svratiti do novootvorenog kafića koji je otvoren u bivšoj igraonici. Zapitaćete se koliko ste samo puta htjeli sa djecom da uđete u tu igraonicu da im objasnite kako se voze autići dok pijuckate svoju kaficu. Kada ste već obavili kaficu nije na odmet da uzmete malo kolica i provozate po Tropiku, bez obaveza, ali čisto da se uvjerite da kolica mogu da idu i pravo, to će vas fascinirati nakon onih iz Zoki komerca. Bitna stvar koju nikako ne smijete propustiti je pult, da ga tako nazovem sa sirom i suhomesnatim proizvodima. Možete gledati i uživati u svim tim prelijepim butkicama, koljenicama, šunkaricama, uh, malo sam se zanio. Naravno, najvažniji momenat je da primjetite kako tete da kažem pilaju razne salame, kobasice, suvo meso. Jednom sam ih tako dugo gledao da sam pomislio, o Bože, dobro je da ne rade u nekom šumskom gazdinstvu, jer bi isjekle sve šume za dvadesetak dana.

U Tropiku morate da primjetite da spremaju sve vrste hrane, čak su i čorbe počeli da prodaju na litre, Bože me pomozi kao da smo na benzinskoj pumpi. Naše domaćice jednostavno više nisu u obavezi da kuvaju zahvaljujući Tropiku, pa se mnoge mogu otvorenije da posvete i švaleraciji, što odgovara i muškoj poulaciji te svi podržavaju ovaj projekat Tropika. Projekat je takođe podržan i od projektnog biroa i svih građevinskih preduzeća. Banja Luka se gradi podrazumjeva i da se stanovi više neće graditi sa kuhinjama niti trpezarijama pa će dvosoban stan napokon biti stan sa dvije sobe, eventualno plus neko kupatilo. Međutim zbog velike pomame na švaleraciju izgrađeni su i mnogi hoteli i hosteli u Banjaluci, a obzirom da turisti sve manje dolaze u naše malo mjesto u istima ćemo se i tuširati, pa i vršiti malu, a bogami i veliku nuždu. Usvajanjem novog urbanističkog plana najvjerovatnije se u sklopu stana neće graditi ni kupatila, osim za stariju populaciju.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar