50 Nijansi Pive

Bosanka na plaži pola sata nije zvala dijete ono zaboravilo kako se zove!

Jedna porodica iz Bihaća svoj godišnji odmor proveden na makarskoj rivijeri neće pamtiti po kupanju, sunčanju i izležavanju već po jednom nemilom događaju koji im je u potpunosti poremetio cijelo ljetovanje.

Ovaj mladi bračni par je na ljetovanje krenuo sa svoje dvoje djece Damirom i Ivom koji su predškolskog uzrasta. Ljetovanje je proticalo u najboljem redu, kupali su se, jeli u lokalnim restoranima, a kroz dva dana svi na plaži su znali ko su, odakle su i kako se zovu. Djecu su dozivali na tačno četiri i po minute da se slučajno ne bi izgubili u gužvi, na plaži.

Treći dan ljetovanja, mlada majka je upoznala gospođu iz Laktaša sa kojom se zbližila, ispijala kafe i pričala o životu. Upravo to je dovelo do nemilog događaja.

-Ja sam se malo raspričala sa gospođom koju sam upoznala dok je muž spavao zavaljen u ležaljku i jednostavno sam zaboravila zovnuti Damira punih pola sata. Nakon što sam se sjetila kad sam ga pozvala on nije reagovao. Dijete je zaboravilo kako se zove i samo me blijedo gledalo. Mislili smo da je to nešto normalno da ga udarilo sunce, ali nakon što sam shvatila da ne prolazi, rekla sam mužu da bi bilo najbolje da krenemo kući.

To su i uradili i odmah su se uputili kod porodičnog ljekara koji im je objasnio da se bosansku djecu jednostavno mora dozivati na svakih pet minuta kad su na plaži jer ona automatski zaborave kako se zovu. Preporučila im je da Damira kući dozivaju na svakih dva minuta jer je u pitanju ekstreman slučaj te da bi nakon 2 dana intenzivne terapije trebalo da se sjeti kako se zove.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar