50 Nijansi Pive

Razmjena polovnih knjiga ruši Zavod za udžbenike!

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva dostavio je spisak najneprodavanijih udžbenika Ministarstvu prosvete i kulture. Iz Zavoda ističu kako su zaprepašteni razvojem događaja jer je razmjena udžbenika dostigla svoj vrhunac.

-Učitelje i nastavnike hitno treba kazniti. Oni nisu sposobni ni da svoj čas učine dosadnim da djeca šaraju svoje knjige, a kamoli da urade vježbe koje su planirane da se popune radni listovi. Vjerovali ili ne do sada smo prodali samo dva udžbenika iz Matematike za sedmi razred, knjige za Muzičko nismo ni štampali. Na razmjenama knjiga zaticali smo udžbenike novije nego u knjižari Kultura, rečeno nam je u Zavodu.

Na pitanje, zašto nisu primjenili staru dobru metodu, izmjene par lekcija u udžbenicima, kratko su odgovorili: “nema to nama sine ko, ostali smo ovdje samo mi stari i umorni, a ove što sada prime uglavnom prodaju AVON ili Oriflame”.

Zatekli smo i roditelje na razmjeni udžbenika, jedna ponosna majka ističe da su greškom prošle godine uzeli sinu knjige za šesti razred, ali je bez problema išao u peti, pa ove godine može ipak da ozbiljnije koristi ove knjige. Iz zavoda za statistiku ističu da više nema ponavljača đaka u cilju povećanja prodaje udžbenika.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar