50 Nijansi Pive

Delta 8. dio – Tržnica

Ukoliko smo odoljeli mirisu ćevapa, a i Mici, mogli bismo krenuti u obilazak pijace i trošenju novca, to jest, ulaganju u sebe, novca koji smo uštedili u Zoki komercu, a naravno i kojega nismo potrošili.

Čim uđemo krenućemo desno. Već je tu mnogo ljudi koji pokušavaju da ipak pazare nešto, jer su cijene već pale. Opa, jedan divni gospodin tiho vas zamoli, sa izvinite, imamo cigarete, prva ruka. To će vam se učiniti zanimljivim, naročito ako ste konzument ovog dobro poznatog nam proizvoda. Kutija cigareta košta zanimljivih 3KM, ali ako ćemo na više mogli bi se dogovoriti.

Naravno sada ćete se još više zainteresovati, jer kutija cigareta u Banjaluci je već odavno skuplja od 5 KM. I sada se kajem zašto ga pitah. Naravno, tužnu priču počeo je taj jadni čovjek. Povika da je on davno krenuo još sa Ronhilom i da su mnogi njegovi prijatelji daleko dogurali i da je on sada prinuđen da prodaje to albansko smeće i da je dugo imao problema sa nelojalnom konkurencijom.

Naime, država je držala tako niske akcize da on sa svojom cijenom nije mogao da bude konkurentan ovima po kioscima i supermarketima i kako kaže nije normalno da cigarete koje se prodaju na kioscima koštaju samo tri marke kao i njegove. Njegove cigarete kaže ulaze, ali to ćemo sačuvati za nas, jer smo mu obećali, ali tajno.

On tačno mora da čeka odgovarajuće smjene na granicama da bi dobio robu, pa onda mora da ima slike svih inspektora i da im dobro zapamti face da im ne bi slučajno ponudio cigare, jer oni hoće cigarete odmah po marku i po, dok kako on reče konkurencija dovozi robu legalno i prodaje na kioscima.

On, nastavlja tužnu priču ovaj divni čovjek, je sa svojih poslovnim subjektima uspio da uđe u pregovore s vlastima te uspio dogovoriti da oni povećaju akcize na legalnu prodaju cigareta i sada kako kaže, hvala Bogu posao cvjeta. Naravno, ostaćete u čudu da su poslovni subjekti uspjeli dogovoriti fantastične uslove sa Vladom, pa ćete ga morati pitati, pa kako pobogu, nasmiješio se, jasno mu se sada vidio zlatan zub i namignuo je vješto.

Naravno biće vam žao što ipak niste prvo svratili kod Mice.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar