50 Nijansi Pive

Pitali smo Banjalučane za šta služi ona linija sa nacrtanim biciklom na cesti?

Prije nekoliko mjeseci, ulice našeg grada su dobile novi detalj, u vidu bijele linije koja određuje prostor na kome su nacrtani mali bicikli, u nekim dijelovima grada ti dijelovi ceste su crvene boje. Izašli smo na ulice i pitali naše sugrađane znaju li čemu služi taj dio na cesti, a ovo su odgovori koje su nam dali:

Miloš Zbunjenović, 25

Iskreno bio sam oduševljen kad sam vidio taj detalj na cesti, znao sam da je to za nas zaljubljene parove koji nekada ne možemo da se suzdržimo i jednostavno moramo stati da se zagrlimo i poljubimo. Redovno to radim kad šetam sa svojom djevojkom. Oduševljeni smo tim dijelom, posebno tamo gdje je obojen u crveno, da asocira na ljubav.

Đorđe Đuturumović, 76

Pa divno je što se grad sjetio i nas penzionera i shvatio da nam je nekad previše teško zakoračiti na trotoar pa nam je obezbijedio dio gdje možemo nesmetano šetati, a da se ne penjemo gore.  Samo sam primjetio kad šetam tom stazom koja je namijenjena nama (onaj znak što je nacrtan je nadrealni deda) ljudi se bune i galame, ne znam tačno šta, jer uglavnom ugasim skušni aparat kad idem u šetnju.

Marija Nemajković, 32

Bože, pa kakvu glupost me pitate pa jasno je kao dan da je to dio rezervisan za majke sa kolicima jer nam je teško pentrati se kolicima na trotoar. Je l to ima neko ko je mislio da je za nešto drugo?!

Jasmina Zelenović, 43

Zar taj dio na cesti nije namijenjen vlasnicima pasa da se odvoje i nesmetano šetaju svoje ljubimce da neki od naših pasa slučajno ne bi onjušio nekog cijenjenih građana Banjaluke koji ne vole male slatke pse, a dobro je poznato da ko ne voli životinje, ne voli ni ljude? Postavljate glupa pitanja!

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar