50 Nijansi Pive

Gradske vlasti će mjeriti decibele i bajkerima!

Iz GU Banjaluka smo prije nekoliko dana dobili saopštenje kako će se sad mjeriti decibeli i bajkerima, odnosno motorima koji oni voze, a  kojih je u posljednje vrijeme sve više u našem gradu , što je Banjalučanima počelo ići na živce.

Iz gradskih institucija smo saznali kako su Banjalučani u prvi mah bili oduševljeni činjenicom da su postali omiljena destinacija bajkera kojih se kod nas dočekuje kao najuticajnije zvaničnike, ali oduševljenje je bilo kratkog daha jer je počela da im smeta buka koju motori prave.  Jedan od onih koji je pokrenuo incijativu da se bajkerima mjere decibeli Milomir Đuturumović izjavio je za naš portal da se zaista mora nešto poduzeti po pitanju buke.

-Bilo je simpatično neko vrijeme, ali sad je stvarno prešlo sve granice. Živim na Bulevaru i ispratim svaki njihov defile, a sada kako sam shvatio isti se dešava svaki drugi dan i zato sam odlučio da zajedno sa svojim komšijama pokrenem inicijativu da se i njima mjere decibeli kao i svim proizvođačima buke koji dođu u naš grad.

Đuturumović je dodao kako je Banjaluka poznata kao grad koji ima nultu toleranciju prema buki, a ovaj potez je to dokazao.

Iz GU kažu da će ovaj zahtjev uzeti u razmatranje te da su već počeli istraživati načine na koje bi se buka motora mogla prigušiti te da će uraditi sve što je u njihovoj moći da izađu u susuret svojim sugrađanima, a da ne zakinu i bajkere koje Banjaluka takođe voli.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar