50 Nijansi Pive

Zeleni most samo za daltoniste!

Konačno smo dočekali da Zeleni most bude završen i da se gužva u gradu Banjaluci malo prorijedi, ali sad smo naišli na novi problem – IME. Naime pošto Zeleni most sad ni zvanično nije zelen, gradske vlasti svim silama žele da se odmaknu od ovog naziva, a to će riješiti tako što će biti zaprijećene novčane kazne za sve one koji u javnosti budu nazvali most zelenim.

Zakon ne važi samo za daltoniste jer njima je možda stvarno zelen.

Iz izvora bliskih gradskoj upravi saznali smo da ovaj zakon stupa na snagu već od 1. jula i da će kazna za nazivanje Zelenog mosta zelenim biti 500 KM. Ukoliko ste daltonista, sa sobom uvijek nosite potvrdu od oftalmologa.

-Zaključili smo da naši sugrađani jednostavno neće poštivati promjenu sami od sebe i da im treba odeređeni podsticaj. Pošto smo shvatili da najbolje reguju kad ih udarite po džepu odlučili smo se za novčane kazne. Ja lično smatram da je to trebalo uraditi i sa drugim dijelovima grada, pa postoje ljudi koji još kažu Mejdan, Budžak… To je zaista strašno, rekao je ovaj izvor.

Na pitanje kako da zovemo most, on je kratko odgovorio:

-Kako god želite, osim Zeleni.

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar