50 Nijansi Pive

Slovenac u Banjaluci se pretvarao da ne zna srpski!

Proteklog vikenda smo dobili dojavu od brojnih ugostiteljskih radnika, ali i naših sugrađana kako Banjalukom šeta Slovenac koji u kafićima i restoranima naručuje na engleskom, ne zna narodnjake i ne jede ćevape.  Iznenađeni činjenicom da takav Slovenca postoji krenuli smo u potragu ne bi li ga našli i otkrili koji je njegov problem.

Krenuli smo da obilazimo klubove u koje Slovenci obično odlaze kad dođu i uboli smo iz drugog puta. Prvo smo krenuli u Opium, a nakon što ga tamo nismo pronašli zaputili smo se na drugo najlogičnije mjesto gdje bi mgao biti – Balkan i tamo smo ga pronašli.

U početku smo ga posmatrali iz daljine nismo htjeli da prepadnemo ovu rijetku ljudsku vrstu, pratili smo svaki njegov pokret. I zaista, on je piće naručivao isključivo na engleskom dok su njegovi prijatelji koristili srpske izraze, a sa njima je razgovarao na slovenačkom. Prilazio je djevojkama, ali i njima se obraćao isključivo na engleskom što je njima imponovalo.

Nakon Balkana veselo društvo se zaputilo u Biljanu i tu je bilo malo problema pošto konobar nije znao šta Slovenac hoće, Vidno iznerviran, Slovenac je povikao : “Pljeskavicu hoću, sa svim prilozima, jebote” i u tom trenutku nam je bilo jasno – ne postoji Slovenac koji ne zna srpski, postoje samo oni koji se pretvaraju, a ovaj je jedan od njih.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar