50 Nijansi Pive

Lift na nuli, legenda o kojoj svi pričaju, ali niko nije vidio svojim očima

Zajedno sa čovječanstvom nastale su i legende koje se prenose s koljena na koljeno, o kojima pričaju genracije, o kojima slušamo, u koje potajno vjerujemo iako ih nikada nismo vidjeli. To su legende poput drvarskog Drekavca, poput čovjeka koji je shvatio Satiru, poput Banjalučanina kome ne smetaju izbjeglice, Mejdanca koji je prešao Gradski most…

Jedna od tih legendi je sigurno i “lift na nuli” za koji mnogi kažu da postoji, ali ne postoji osoba koja je to vidjela svojim očima, koja je doživjela i koja nam iz prve ruke može ispričati svoje iskustvo.

Postoje oni koji tvrde da su bili blizu i da im je lift dolazio iz podruma ili sa prvog sprata, ali niko nije bio baš toliko srećan da iskusi ovaj nevjerovatni fenomen. Kao i za sve ostale, pored onih vjerujućih postoje i skeptici koji tvrde da je “lift na nuli” samo još jedna u nizu bapskih priča koje se pričaju maloj djeci i da to jednostavno ne postoji.

Jedan od tih skeptika je i Mito Nevjerica koji kaže da živi u šestospratnici već godinama i da nikada nije vidio tu čuvenu NULU osim unutar lifta, nikad sa vanjske strane.

-Ja jednostavno ne vjerujem u tu pojavu, nisam je vidio ni ja ni niko meni blizak i zaista ne mogu da povjerujem da postoji.  Mislim da je postoji neka nevjerovatna sila koja lift čim dođe u prizemlje automatski povuče na više spratove i to je jedina legenda u koju vjerujem, kaže Mito.

Njegova komšinica Ljubica pak je jedna od onih koji vjeruju, u svojoj izjavi nije bila pretjerano rječita smo je rekla “nešto postoji”.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar