50 Nijansi Pive

Stručnjaci traže da se registracija novorođenčeta još više zakomplikuje!

Ako ste ikada u životu išli upisivati dijete onda znate da je to zaista težak posao. Nekoliko puta treba da idete u CIPS, matični ured, kod porodičnog ljekara… Uvijek smo se pisatli zašto je to tako i zašto se razmatra da taj proces postane još komplikovaniji.  O svemu ovome razgovarali smo za Marijom Zakomplikovanović koja se zalaže za to da cijeli proces postane još komplikovaniji.  Ona je za naš portal dala kratku izjavu zbog koje će vam sve biti puno jasnije. Ili ne.

Marija kaže da je cijeli taj proces namjerno zakomplikovan da bi muškarci, pošto to uglavnom tate obavljaju osjetile bar malo muke oko dolaska bebe na svijet.

-Budimo realni, muškarci veoma malo, talnije ni malo ne učestvuju u tom procesu dolaska bebe na svijet, žena je ta koja odradi veći i glavni dio posla dok oni sa društvom pijanče. Upravo iz tog razloga odlučeno je da taj proces upisivanja bebe bude što komplikovaniji ne bi li ostjetili bar malo muke. Iako bi oni rekli da je ovo previše, mi smatramo da je nedovoljno, rekla je Zakomplikovanović.

Ona naglašava da sa psiološke strane, očevi će se brže i lakše povezivati sa bebom ako se malo više pomuče oko njenog upisa, da ne kažemo registracije.

-Ispred udruženja psihologa mogu reći da smo napravili studiju koja kaže da više cijenite ono što imate ako se oko toga dodatno pomučite. Jedan od razloga zbog kojih je ta veza između majke i bebe neraskidiva je upravo taj proces mučnog porođaja. Tate to treba da prođu kroz papirologiju i zato se zalažemo da se stvari još više zakomplikuju. Svjesni smo da mnogi smatraju kako je to zaista velika muka, ali mi tvrdimo da će se isplatiti, zaključila je za kraj.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar