50 Nijansi Pive

Reprezentacija BiH šampion na prvenstvu u njegovateljstvu  

Ženska reprezentacija BiH osvojila je 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu njegovateljica koje je održano protekle sedmice u Njemačkoj. One su šampionsku titulu  u ovom sportu izborile u konkurenciji 16 ekipa iz cijeloga svijeta.

„Konkurencija je bila izuzetno teška, ali smo u finalu među četiri ekipe pokazale zašto važimo za najbolje u svijetu. Protivničke ekipe iz Rumunije, Moldavije i Ukrajine su bile dobro pripremljene, ali protiv nas jednostavno nisu imale šanse. Našu reprezentaciju je činio kombionovani tim osoblja iz Republike Srpske i Federacije BiH koji već neko vrijeme rade na ovim poslovima u Njemačkoj“, rekla je glavna njegovateljica i kapiten reprezentacije Rada Njegomir.

Bh. reprezentativke su pokazale vještine iz hranjenja, presvlačenja i kupanja starih i nemoćnih osoba, a naročito su briljirale u disciplini brzog okretanja baba.

„Naš tim je pokazao da je u najboljoj kondiciji jer smo radili bez prestanka 24 sata. Svi su na kraju rekli da smo potpuno zasluženo odnijeli pobjedu. Uspjeh je upotpunilo i 1. mjesto koje smo osvojili u revijalnom trci guranja invalidskih kolica“, dodala je ona.

P.S. Nažalost, nakon završetka prvenstva reprezentacija BiH je diskvalifikovana jer se provjerom utvrdilo da je nekoliko takmičarki imalo kupljene diplome.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Lelemud Palamudović

Dodaj svoj komentar