50 Nijansi Pive

Iskustvo majke koja je uspjela pogledati film bez prekidanja

Slučaj mlade majke dvoje maloljetne djece o kome se priča već nekoliko dana probudio je nadu u bolje sutra svim majkama širom svijeta. Ona je svoje nesvakidašnje iskustvo odučila podijeliti na društvenim mrežama, a njen status prenijeli su svi mediji.  Mirjana P. kaže da je jedini cilj objavljivanja ovog statusa bio da se majkama ulije nada, da će biti bolje.  Njen status prenosimo u cjelosti, bez intervencija.

” Otkako sam postala majka prvi put, prije sad već šest godina, čini mi se da nisam uspjela pogledati film od početka do kraja bez da je neko nešto tražio. Imam osjećaj da ovi moji ukućani imaju neki radar pa čim sjednem na kauč i uzmem daljinski odjednom im se ili piški, ili su gladni, ili im je hladno, ili imaju neki nerješiv problem ili jednostavno odluče da je sjajno vrijeme za igranje košarke ili sviranje klavijature koje im je moja sestra (koja tada nije imala djecu) kupila kao poklon za Novu godinu.

Ako nisu djeca, onda je tu muž koji baš tad odluči da prepriča cijeli svoj dan od ustajanja pa sve do večeri ili je na TVu neka JAKO VAŽNA utakmica koju nikako ne smije propustiti, a sve su jebeno važne. I da… fudbal, košaka, rukomet, karling… svi sportovi dolaze u obzir. i taman kad sam pomislila da će ovo veče biti isto kao i svako drugo, pripremiću si kokice, pustiti film, a onda će krenuti akcija i odustaću prije nego što se dvoje glavnih glumaca sretne, a kamoli poseksa… kad ono…

Ovog puta sam cijeloj situaciji pristupila krajnje strateški i organizovano,  sa djecom sam cijeli dan, do predveče bila napolju (hvala nebesima na tampolinama u parku Mladen Stojanović), mužu sam dan ranije napravila pasulj i kupila pivo znajući da će kad se najede i popije pivo zaspati kao top prije Dnevnika, onog na RTRS-u, ne na ATV-u. Djecu sam izmorila do te mjere da sam ih jedva okupala, jer su u kadi kljucali, a onda sam krenula na ugođaj.

Prije nego što sam upalila film koji sam skinula, brat bratu, prije pola godine, sve sam očistila, izvadila suđe iz mašine, stavila veš na štrik, upidžamila se, donijela deku, još jednom provjerila da li ukućani spavaju, pripremila smoki i pivo, uključila… Posljednje čega se sjećam jeste uvodna špica, vidjela sam neka slova i neke glumce kao kroz maglu… Nekoliko sat kasnije muž me zvao da se prebacim iz dnevnog boravka u sobu jer me kad pavam na ugaonoj uvijek zabole leđa.”

 

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dežurni Mudrac

Dodaj svoj komentar