50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Stranac: Maderoterapija diplomama

Nada Mudrov Maglica se odlučila za ovaj neobični biznis vidjevši kako je porasla popularnost maderoterapije. U nemogućnosti da kupi potrebnu opremu za razbijanje sala i celulita, Maglica se odlučila da posao započne tako što će tretmane vršiti diplomama koje je pokupila od rodbine i prijatelja,  a i sama ima dvije koje joj kupe prašinu.

Nada kaže:

“Posao je krenuo munjevitom brzinom. Nisam ni slutila da će diplome do te mjere doći do izražaja. Odziv je ogroman. Mušterije su prezadovoljne. Mogu da biraju kojom ću diplomom da  im razbijam celulit. Na predjelu stražnjice isključivo radim diplomama Političkih nauka da bih što više razbila napetost koja se javlja na tim mjestima.”

Razgovarali smo i sa zadovoljnim mušterijama. Vera Slaninić nam je otkrila da joj najviše godi maderoterapija diplomom Filozofskog fakulteta jer se osjeća produhovljeno, a da najbolje rezultate dobija kad joj Nada Mudrov Maglica odradi tretman nekom diplomom medicinskih nauka, psihijatrije ili neurohirurgije.

Nada je rekla da će, ako nastavi ovim tempom, morati naći veći poslovni prostor i primiti još radnika. Najmanji je, kaže, problem u materijalu. Diplome stižu sa svih strana. Neko ih prodaje da kupi kartu za Njemacku, a oni optimističniji iznajmljuju u nadi da će im ipak jednom zatrebati.

Razgovarali smo sa Nemanjom Naivkovićem koji je tom prilikom rekao:”Prezadovoljan sam. Završio sam DIF. Trud se isplatio. Tolike godine učenja, gladi i natezanja su napokon dobile smisao. Gledati kako moja doploma nekog usrećuje, neopisiv je osjećaj. Nisam diplomu ni prodao ni iznajmio, poklonio sam je. Volim da se drugi okoriste. Ja sam navikao da živim od vazduha. Samo nek se ne puca.”

Nada Mudrov Maglica naglašava da je sve stvar izbora i da sami odlučite šta ćete sa svojom diplomom. Čak je otišla i korak dalje i predala zahtjev da se razmotri prijedlog o pravljenju futrola za diplome sa bodljama,  kockicama i specijalnim valjcima.

“Sad kad su diplome napokon došle do izražaja,  vrijeme je da se unaprijedi dizajn da bi mušterije bile još zadovoljnije. Nije samo dovoljan sadržaj. Bitan je spoljni izgled. Na kraju krajeva, to je i suština ovog biznisa.”

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar