50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Rade Končar: BANJALUKA PRVA NA SVJETSKOJ MAPI: Vozači iz cijelog svijeta hrle u ljepoticu na Vrbasu

Svima je poznato da je grad Banjaluka kandidat za „Evropsku prestonicu kulture 2024. godine“, ali je malo ko očekivao da će se grad na Vrbasu naći na vrhu svjetske mape najtraženijih destinacija u 2019. godine.

Razlog ovome nisu prelijepi krajolici i kulturne znamenitosti koje krase naš grad, nego velelepni kružni tokovi koji su izgrađeni proteklih mjeseci.

Naime, Svjetska asocijacija auto škola „Ujedinjeni volani“ proglasila je Banjaluku najpoželjnijom svjetskom destinacijom za obuku vozača o pravilima ponašanja i vožnje u kružnom toku.

Josef Kurbla, predsjednik ovog udruženja, istakao je da je za Banjaluku čuo prvi put kada je otvoren kružni tok „kod nekog velikog tržnog centra na koji se godinama čekalo“.

– Sa kolegama iz preko 50 zemalja svijeta imam viber grupu u koju je neko proslijedio fotografiju kružnog toka u Banjaluci, kod tog novog kružnog toka. Ovo ne bi bilo ništa posebno, da uz to nije naveo i neke od detalja oko gradnje i cijene ovog projekta, pa sam počeo da guglam gdje je ta Banjaluka uopšte. Nakon nekoliko minuta ostao sam zatečen informacijom da je u ovom gradu izgrađen tako veliki broj kružnih tokova, da sam te informacije morao podijeliti sa kolegama u grupu. Ova vijest se nakon toga proširila u njihovim zemljama i svi su odjednom poželjeli da dođu i vide ovaj grad i tokove koji ga krase, te da upravo ovdje savladaju vještine vožnje u kružnom toku – rekao nam je gospodin Kurbla.

Kako ovo udruženje broji na stotine hiljada članova, a podaci dostupni na internetu govore da Banjaluka nema dovoljno smještajnih kapaciteta, bord direktora je na nedavno održanoj godišnjoj skupštini usvojio odluku kojom propisuju da će u narednih nekoliko mjeseci članovi udruženja posjećivati Banjaluku u grupa od po 150 ljudi.

Planirano je da organizuju petodnevne aranžmane tokom kojih će posjetiocima grada na Vrbasu biti omogućeno slikanje pored velelepnih banjalučkih kružnih tokova, te isprobavanje vožnje u njima i posebni časovi obuke po nivoima od početnika do iskusnih vozača. Kurbla je dodao da je veliki broj članova istakao i želju da upozna nekoga od stanovnika naselja Lauš, jer kako kaže prema informacijama koje su dostupne na internetu – oni uvijek imaju prednost na kružnom toku, pa njega i članove asocijacije zanima kojim se to vještinama služe.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar