50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Profesor Điđimilović: Audi najavio posebnu liniju automobila za sveštenike

INGOLSTADT – Njemački automobilski gigant „Audi“ najavio je da će u pogonima njihovih fabrika od jeseni ove godine početi proizvodnja posebne linije automobila pod nazivom „Oče naš“, koja će biti namjenjena isključivo sveštenicima SPC. Iz službe za odnose sa javnošću ove komapnije saopštili su nam da je sa najvišeg nivoa odlučeno da se kompanija svojim vijernim kupcima oduži tako što će za nekoliko grupacija izraditi posebne linije automobila u znak zahvalnosti za dugogodišnju vijernost u korištenju njihovih proizvoda. Prva na spisku tih namjenskih linija, kako je saopšteno, biće linija „Oče naš“, namjenjena sveštenicima SPC, jer su oni na samom vrhu liste korisnika audijevih modela u svijetu, i bez sumnje jedan od najvjernijih kupaca u poslednje tri decenije.

Ne želeći previše da otkrivaju iz Audija su nam samo rekli da će model koji će se proizvoditi u sklopu ove linije biti u klasi SUV vozila, te da će obilovati opremom koja će biti prilagođena novim korisnicima. Paleta pogonskih agregata će se kretati od onih slabijih od 3000 kubika, do premium klase od 5000 kubika. Osim poslednje generacije LED farova koji će biti u obliku krsta, tapacirung plafona će biti oslikan u freske i ikone pravoslavnih svetaca, a enterijer vozila dodatno obogaćen brojnim pretincima za tamjan i briket. U unutrašnjosti automobila predviđeno je da se nalazi i mini frižider za koljivo i vino, kao i specijalno dizajnirani stalak za kandilo, koji će dolaziti već u osnovnom paketu opreme. Na centralnoj konzoli biće integrisan veliki multifunkcionalni ekran, preko kojeg će sveštenici osim osnovnih funkcija imati priliku da pristupe i specijalnom softveru sa svim molitvama i zapisima iz Starog zavjeta, a oni koji se odluče za viši paket opreme i onim iz Novog zavjeta. Tu će biti i velike ladice ispod sjedišta za mantije i kape, a u paketu sa najvišim nivoom opreme ostavljena je mogućnost da novom korisniku vozila po narudžbi budu dostavljene i svešteničke odežde brendova „Louis Vuitton“ i „Versace“, za čiju izdradu je po želji naručioca, a specijalno za ovu liniju, „Audi“ potpisao poseban ugovor sa ovim svjetski priznatim velikanima modne industrije.

Da ništa neće biti prepušteno slučaju govori i činjenica da će audio sistem u automobilu biti opremljen sa 28 zvučnika, i subwoofer-om sa većom membranom i snažnijim integrisanim pojačivačem, kako bi sveštenici pri slušanju crkvenih pjesama imali zvuk najvišeg kvaliteta, a po potrebi i simulaciju crkvenog hora u prilikama gdje isti nije u mogućnosti da nastupa.

Na ovu najavu njemačkog proizvođača automobila pokušali smo dobiti i komentar iz SPC, pa smo na e-mail adresu naše redakcije dobili kratko saopštenje u kojem se navodi da je SPC dala blagoslov za početak proizvodnje, i da su počastvovani time što je neko prepoznao nastojanje SPC da promoviše istinske životne vrijednosti, za šta se oni zalažu već dugi niz godina.

Iz SPC još navode da se očekuje da prvi primjerci iz proizvodnih pogona izađu već početkom naredne godine, i da su oni u prvom kontigentu naručili pet stotina vozila.

Oni napominju da je slična inicijativa prije nekoliko godina dolazila i od proizvođača luksuznih sportskih automobila italijanske kompanije „Maserati“, neposredno nakon pojavljivanja jedne fotografije na društvenim mrežama na kojoj se vidi da jedno svešteno lice SPC kao službeni automobil koristi vozilo ovog proizvođača, ali da uprkos tome sveti sinod SPC nije dao Blagoslov italijanima za početak proizvodnje, jer je to ipak fabrika luksuznih automobila, a opšte poznato je  da su se svi sveštenici SPC zavjetovali na skromnost.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar