50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Halim Bačić: Savez sportskih kladioničara: “Kapaciteti popunjeni, broj kladinica nedovoljan!”

Svi smo svjedoci sve veće ekspanzije sportskog klađenja, a zadnjih godina moguće se kladiti i na događaje koji nisu sportskog karaktera, poput imena narednog djeteta svjetski poznatih selebritija, ishoda popularnih serija itd. Klađenje je postalo dodatni, ako ne i prvi izvor zarade kako mladim generacijama, tako i onima koji već ulaze u pozne godine. Studenti u pauzama od učenja smiraj nalaze u kladionicama gdje nakon čitanja obavezne studentske literature do detalja razrađuju ponudu. Na pitanje redakcije šta mu se najviše sviđa kod klađenja, student matematike Savo Tipčić iz Zvornika odgovara:

“Otkako kavu mogu popiti u kladionici nema potrebe da idem bilo gdje iz nje. Množim visoke i niske kvote,pažljivo motrim koji par će da donese zaradu, čekam kiks domaćina iz vrha tabele. Kvalitetno popunjavam sivu svakodnevnicu.”

Ni penzioneri nisu ostali imuni na veliku ponudu kladionica kojim dopunjuju svoj kućni budžet te su složni u jednom: Penzije su bile dovoljne za zimovanje, ali ljetovanje na Jadranskom primorju će odplatiti pametnim ulaganjem na utrke pasa kao i broj gemova na najboljim teniskim mečevima.

Influenserke sa instagrama već odavno imaju svoje kombinacije za nekoliko partija binga u najelitnijim kladionicama koje im pune novčanike za svakodnevne akcesoare kojima se hvale na društvenim mrežama. Da je trend klađenja donio i izvjesne probleme, svjesni su i u novoformiranom Savezu sportskih kladioničara.

“ Javio se problem da su kladionice prepune! Ja kao uticajan kladioničar imam problem sa pronalaskom slobodnog mjesta u većini kladionica, a često su redovi na uplatama toliki da moram tikete uplaćivati i nekoliko dana prije nego li počnu!”, izjavio je Vedran Sigurica, predsjednik udruženja te dodao:

“Apelujem na vladu da poveća broj kladionica i uloži u otvaranje većeg broja domaćih poslovnica te tako pomogne pri jačanju naše privrede. Mi u savezu radimo sve kako bi edukovali nove nade kladionice. Nije to lak posao, mi se zalažemo za beneficiran radni staž.”

U građevinskoj upravi se aktivno bave problemom gdje smjestiti nove kladionice, kako da svima budu pristupačne, a u saopštenju za medije iznose sljedeće stavove:

“Pozivamo sve arhitekte da se prijave na konkurs za najbolje građevinsko rješenje koje će na što manjem prostoru donijeti što veći broj kladinica. Pobjednik konkursa će biti sufinansiram iz budžeta vlade.”

Kako bi klađenje bilo dostupno svima u jednakoj mjeri, vlada je donijela odluku da financijski pomogne otvaranje većeg broja kladionica u ruralnim sredinama u želji da klađenje postane jednako dostupno u gradovima i u selima. Zadovoljno trljaju ruke u Savezu kladiničara, a na samom kraju Vedran Sigurica nam poručuje:

“Mi u Savezu smo zahvalni vladi na uloženim naporima. Iako su kapaciteti maleni, a broj aktivnih članova sve veći, mi ćemo nastaviti sa uplaćivanjem radnog staža kako bi osigurali penzije za duboku starost. Nastavljamo se boriti sa nedaćama koje su pred nama!”

Članovi saveza su ekskluzivno otkrili i parove koji će za vikend donijeti novce. Pobjede domaćina druge profesionalne lige Nigerije su sigurni, a posebnu pažnju skreću na psa Njuškala iz Karanovca. Naime, Njuškalo se ove sedmice u liniji broj 3 takmiči na prestižnoj trci pasa u Italiji, gdje će pokušati da donese zaradu svima koji se odluče uložiti svoj džeparac na njega, ponosno su istaknuli u Savezu kladioničara.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar