50 Nijansi Pive

PIVINO PERO DAX Goran Vrtunić: Život na bodove

Nakon što je napokon konstatovano i izračunato od strane, ni manje ni više nego fantastičnog udruženja potrošača, pa i sindikata da jednostavno nije u srazmjeri i nikako se ne poklapa vrijednost potrošačke korpe i prosječne plate, Vlada je pokrenula inicijativu za spašavanje tog malog, ali ipak, najvažnijeg njima, čovjeka. Brzo je sazvan sastanak sa udruženjem poslodavaca i odlučeno je ni manje ni više nego da svi, a pogotovo veći tržni centri i benzinske pumpe pod hitno uvedu mjeru poznatiju u narodu kao ‘Skupljanje bodova’.

Tako je od danas omogućeno svima, naravno ko ima telefon i matični broj da sakuplja bodove pri svakoj transakciji. Ako imate i adresu što je danas i najteže imati, onda ste u povlaštenom položaju pa ćete kući moći da dobijate i više nego dobre kataloge i bombonjere. Od papira su, ali ne gore, tako da ćete teško s njima zapaliti vatru u svojoj Alfi. Naime, vaše je samo da date kasirki sve svoje podatke, od imena i prezimena, koliko imate djece, da li vam je neko od rodbine u penziji, da li radite vi i eventualno vaša supruga, da li spavate kući ili na terenu, ljekarski nalaz sa posljednjeg sistematskog pregleda, vozite li svoje auto i registarski broj, do kada je registrovano, u kojoj osiguravajućoj kući, da li imate ljubavnicu i zašto.

Je li ona udavana i kakav joj je status braka, da li postite i kada. Jesu li krivično gonjeni članovi porodice i zbog čega. Čime komšinica pere veš i da li koristi omekšivač i na kraju imate li ambicije da postanete predsjednik. Ukoliko dostavite sve podatke, nakon provjere kod relevantnih institucija ubrzo ćete moći preuzeti svoju karticu i posvetiti se veoma uzbudljivom skupljanju bodova. Brzo će Vam biti jasno da ste uspjeli. Obiđite sve tržne centre i pumpe i veoma brzo novčanik će Vam biti mnogo puniji, naravno kartica.

Ubrzo nikome, ama baš nikome nećete moći reći da Vam je novčanik prazan, a ako isti nosite u džepu od košulje onako zadebljanog ostvarićete mnogo veći uticaj u društvu. Korak dalje su otišli neki centri, pa uz karticu dobijete niz manjih kartica u vidu privjesaka koje ćete podijeliti članovima uže porodice. Tada ćete tačno znati kada su ukućani nešto pazarili, a vaša kartica će biti sve punija. Naravno, najviše će vas obradovati poruke iz istih tih centara koji će Vas obavještavati kada je akcija na hranu za kućne ljubimce, toalet papir pa čak i na šunkaricu ili oslić, naravno bez gloove. Posebno će Vas obradovati poruke o trostrukim bodovima pojedimim vikendima, tako da ćete košarkaške utakmice svog omiljenog kluba gledati drugim očima, pogotovu kada neki igrač pogodi trojku. Između ostalog ako sami želite da izračunate koliko novca možete da uštedite biće Vam potrebna diploma matematičkog fakulteta i to ne kupljenog.

Na kraju, ljubazne kasirke će Vas obavještavati o tome kada je sravnjenje bodova i koliko još morate da potrošite da bi dobili tu famoznu nagradu. Otprilike ovako, ‘hvali’ vam još 17 bodova, treba još da pazarite 1897 maraka i možete da uzmete bilo šta iz našeg asortimana u vrijednosti od 20 maraka. Samim time ostvaren je cilj Vlade pomoći tom malom čovjeku. U sistemu još nije samo Zoki komerc kome su obećane subvencije Vlade u vidu rješavanja njihove uzbrdice pokretnim stepenicama, pa ako pristanu i Zoki bi nam mogao ličiti na Deltu planet. Naravno bodove možete skupljati i kod saobraćajnih patrola, mada je u skladu sa novim izmjenama zakona organizovano i akcijsko brisanja bodova u Majveju

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar