50 Nijansi Pive

PIVINO PERO Black Swan: U BiH se gradi sigurna kuća za svekrve

Kako saznajemo na osnovu istraživanja psihologa, na području BIH, kako u gradovima tako i u ruralnim sredinama, nisu mnogo iznenađeni odnosima između snajki i svekrva.

Prema istraživanju psihologa ispitano je 100 snajki, na pitanje:

Da li ste ikada poželjeli povrijediti svoju svekrvu?

Sto ispitanica odgovorilo je:

U snu – 1 %

Svaki dan – 98 %

Želim, a ne smijem reći – 1 %

Međutim, ono što zaprepašćuje je izjava svekrva:

„ Vi ne znate! Ova moja me tavom gađala i to onom što joj je majka njena poklonila. „

„ Ja sam jedva preživjela, gurnula me sa balkona! „

„ Ova moja me nije napala ali vidjela sam joj želju u očima „

Ministarstvo sigurnosti BIH i Vlada BIH donjeli su odluku da izdvoje tri miliona maraka za gradnju prve sigurne kuće za svekrve. Zaprepašteni situacijom saznaju da je glavni razlog ovakvog problema generacijski jaz!

Psiholozi su utvrdili da ni terapije u ovom slučaju neće biti od koristi. Savjetuju da zajednice u ovom vremenu nikako nisu od koristi i da mladi bračni parovi radije dignu kredite i odvoje se od roditelja ipak stres od vraćanja rate može se sedativima smanjiti.

Kako Vlada BIH želi sigurnu državu i kako svekrve najčešće izlaze na izbore njihova sigurnost je veoma bitna. U skladu sa zakonom o zaštiti građanja svekrve su postale zaštićena vrsta bića u BIH od prvog aprila ove godine.

Prema tome, odobrili su tri miliona maraka za gradnju sigurne kuće.

Ali postoji još jedan problem. Naime, muževi su veoma zabrinuti oko jedne stvari. Postavili su pitanje:

A ko će onda da nam čuva djecu?

Vlada BIH je izjasnila svoj plan da će obezbjediti izgradnju vrtića u većim gradovima i čak i u okolnim selima, kako privatnih tako i državnih.

Muževi su svejedno zabrinuti, kako god kredit im prijeti i vrtić treba platiti. Snajke su izjasnile da nisu krive što svekrve ne mogu da ne zabadaju nos u njihov život.

Psiholozi izjašnjavaju da je sva ta situacija normalna za ovo savremeno doba. Nema razloga za brigu. Generacijski jaz je oduvijek postojao a danas je veoma pojačan zbog upotrebe društvenih mreža.

Naime, snajke mnogo vremena provode buljeći u telefon, ručak zagori, djeca gladna a svekrve ne mogu da shvate da je bitniji instagram nego stvaran život. Dešava se da može biti i obrnuta situacija.

Ne zna se ko koga tu više ne razumije, to čak ni psiholozi nisu mogli utvrditi i navode da su i ostali građani ugroženi jer snajke su većinom u radnom odnosu i prema tome na poslu svoje kolege i koleginice svakodnevno stresiraju pričama o svekrvama.

Što je džaba i Bogu je drago…

50NP u saradnji sa Nektar pivom svake sedmice dijeli paket od 24 dobro rashlađena piva. Upiši broj mobilnog i obavijestićemo te ako pobijediš!

Podijeli ovo

Dodaj svoj komentar